Niet alleen voor de bezoeker is een snelle website prettig. Zoekgigant Google denkt daar net zo over. Sinds enige tijd gaat Google dan ook de snelheid hoger waarderen bij de zoekresultaten. Een snelle site is in het voordeel t.o.v de concurrent met een relatief trage website. Hoe zorg je er nu voor dat een website snel is?

Een snelle website is belangrijker dan ooit.Goede hostingpartij.
Uw website draait op een computer bij een zgn. host of webhost. In de meeste gevallen deelt u deze computer met vele andere websites. Hoe meer websites op één computer hoe meer last u van elkaar kunt hebben. Als een 'zware 'website tegelijkertijd met uw website wordt opgeroepen, kan dat invloed op de snelheid van uw website hebben.

Goedkope hostingbedrijven draaien meer websites op één computer en gebruiken minder zware computers. Deze kostenbesparende beslissing heeft natuurlijk gevolgen. Als enige gebruik maken van de computer waarop alleen uw website draait, is de ideale situatie. Helaas is dat nogal een dure aangelegenheid.

Technisch goede website.
Ook op een ander technisch vlak is winst te behalen. Een website bestaat uit codetaal (HTML, Javascript, CSS). Door deze opmaakcode te verkleinen (comprimeren) en te combineren, wordt de website sneller.

Afbeeldingen kunnen vertragen
Afbeeldingen op een website moeten eerst binnengehaald worden voordat u ze kunt zien. Dat kost soms veel tijd. Daarom moet er een goede balans zijn tussen de kwaliteit en de (bestands)grootte van een afbeelding. Door afbeeldingen met elkaar te combineren, wordt het aantal groepen kleiner. Daardoor wordt de website sneller. Dat is met name uitvoerbaar voor uw template (grafische schil van uw website).

Externe bestanden.
Externe bestanden zoals u deze vindt op YouTube, Twitter, Flicker enzovoort kunnen voor een vertraging op uw website zorgen. Deze elementen worden uiteindelijk van een externe website in uw website geladen. Als deze externe partij trager is, kan uw website hier ook last van hebben.

Kennis is snelheid!
De snelheid van een website hangt dus van veel factoren af. Ervaring en technische kennis zijn van onschatbare waarde. Grote kans dat uw 'handige buurman' hier toch minder van weet dan MulderMedia. Neem dus snel contact met ons op.