Geven is het nieuwe krijgen

Internet Explorer 6.0 weg er mee!

Misschien staat u er helemaal niet bij stil met welke versie van een programma u werkt. Vaak is dat ook niet relevant. Echter voor de leveranciers van websites, zoals wij, is dat geheel andere koek.
Weg met Internet Explorer 6!Wat is het probleem met IE 6 ?
Als u over het net surft wordt een website door u opgevraagd zodra u het adres invoert of u op een link klikt.
Vervolgens wordt de data (waaruit de webpagina is opgebouwd) naar uw browser (blader programma) gestuurd die er uiteindelijk een webpagina van maakt. Dat lijkt heel simpel gewoon doen wat er gevraagd wordt. Maar wat nu als iedere browser er z'n eigen manier van pagina tonen op na houdt?

Daarom zijn er afspraken gemaakt. Wie zich aan deze afspraken houdt zou geen problemen mogen ondervinden. Echter Microsoft, de fabrikant van Internet Explorer, houdt zich maar ten dele aan deze afspraken zodat het allerminst duidelijk is hoe de pagina er voor de bezoeker uit gaat zien. Vooral oudere versies van Internet Explorer maken er een potje van! Pagina's worden ontwricht, teksten lopen door op plaatsen waar dat niet moet, kortom ellende voor de bezoekers en webbouwers.

Wat gaat er veranderen?
Tot voor kort maakten we websites die speciaal gecorrigeerd werden voor deze ‘afwijkingen'. Het kost veel tijd (en dus geld) om hier rekening mee te houden. Vanaf nu zullen we zo goed mogelijk rekening houden met de oudere versies van Internet Explorer (6.0) maar geen uitwisselbaarheid meer garanderen. Internet Explorer bestaat al sinds 2001 en u kunt kosteloos een nieuwere versie downloaden die zich veel beter aan de afspraken houdt.  U zult steeds vaker gaan merken dat het echt gebeurt is met volledige ondersteuning van deze oude browser. Youtube en Google kondigen al aan dat straks bepaalde functies niet meer beschikbaar zullen zijn. Er zijn zelfs speciale anti Internet Explorer 6.0 sites. Tik in de zoekmachine maar eens in: weg met IE6.

(p.s. Heeft u ondertussen zelf al even gekeken met welke versie u surft?)

Wij volgen regelmatig scholing op het gebied van:

  • Zoekmachine Optimalisatie (SEO) 
  • Conversie Psychologie
  • Online Marketing 
  • Copy Writing
  • Usability & conversie optimalisatie
Webbureau MulderMedia | Het Hooge 10 8421SE  Oldeberkoop  - T: 0516 - 45 23 68 - M: 06 - 224 616 86 | e-mail

Meer weten?

Twijfel niet langer bel:
0516 45 23 68  M: 06 224 616 86
of mail ons.

Na een goede kop koffie weet je precies wat de mogelijkheden zijn en waar je aan toe bent .