Als u een website laat maken betaalt u natuurlijk voor het ontwerp en voor installatie van bijvoorbeeld van het onderhoudsysteem. Heel normaal toch?

budgetDes te opmerkelijker is het dat voor de inhoud van de website eigenlijk geen budget wordt gereserveerd. Zeker als u bedenkt dat de inhoud van uw website feitelijk het belangrijkste is dat aan de bezoeker wordt getoond. Het schrijven van goede teksten voor website wordt steeds belangrijker.

Het schrijven van goede webteksten is een specialisme.
Dit wordt nogal eens onderschat. Even wat korte kreten uit de reclame folder halen en wat opleuken met wat foto’s is simpelweg niet voldoende!

Bedenk dat de inhoud van uw website direct in relatie staat met de zoekmachinepositie van uw website.

Een goede webtekst zal kort en bondig zijn, de juiste bewoording bevatten die de gewenste zoekmachinepositie zal opleveren. Ook zal de tekst de doelgroep moeten aanspreken. Dit klinkt allemaal heel logisch, maar de praktijk laat zien dat hier vaak aan voorbij wordt gegaan.

Hoe moet u uw budget dan verdelen?
U zult goed moeten nadenken over het budget als u besluit een website te laten maken. Moet u al uw tijd en budget in vormgeving van uw website steken of is de inhoud het belangrijkste? Wij zijn van mening dat het een samenspel is. De site moet goed ogen om vertrouwen te winnen, maar de inhoud zal uw bezoeker voor het grootste gedeelte moeten overtuigen.